Ellen Labree-Kraaijenoord

Ellen Mw. drs. Ellen Labree-Kraaijenoord, is werkzaam als psychologe, relatietherapeut, counselor, cognitief gedragstherapeut, coach, trainster. Zij geeft 1 op 1 behandelingen, d.w.z. individuele therapie, voor diverse psychische klachten, probleemgedrag op vele gebieden en persoonlijkheidsproblemen. Daarnaast geeft zij partnerrelatietherapie, mediation en counseling bij (zakelijke) relaties. Tevens ontwikkelt ze en geeft ze groepstrainingen op o.a. het gebied van assertiviteit en eetproblematiek.

Als psycholoog helpt zij graag (jong)volwassen mensen met diverse psychische klachten.

Zij is gespecialiseerd in traumaverwerking bij mensen die continu paniek- en spanningsklachten hebben vanwege een nare voorgeschiedenis, een verleden met persoonlijk leed of minder lang geleden een persoonlijk trauma hebben meegemaakt. Door traumaverwerking middels EMDR kan zij de cliënt helpen om de emotionele lading van die nare achtergrond(en) te verminderen waardoor er weer meer kwaliteit van leven komt. Er komt weer ruimte komt om van het leven te genieten.

Ze gaat graag aan de slag met mensen met die een negatief zelfbeeld hebben, faalangstig zijn, minderwaardig voelen en een lage zelfwaardering hebben. Het iemand ‘eigen’ laten maken en leren ervaren van zelfwaardering, eigenwaarde, positief zelfbeeld, assertief gedrag en sociaal vaardig gedrag is het uitgangspunt geweest voor Ellen om psycholoog te worden. Zij is ervan overtuigd dat elk mens unieke kwaliteiten en talenten bezit die waardevol zijn voor zijn of haar eigen persoonlijke ontwikkeling en in de relatie met anderen.

Daarnaast heeft zij passie voor het geven van relatietherapie bij echtparen / koppels of counseling bij andere (zakelijke) relaties zoals ouder/kind, vriendschappen, werkgever en werknemer. Zij gaat met hun concreet en hard aan het werk om de kwaliteit van hun relatie te verbeteren. Ze richt zich met het geven van praktische handvatten door op ontwikkeling en tot stand brengen van functionele (emotiegerichte) communicatie, hechting, saamhorigheid en intimiteit. Het leren communiceren en elkaar met wederzijds respect te behandelen is wat centraal staat bij de behandeling, counseling en mediation.

Door ondersteunende gesprekken (rouwtherapie) begeleidt en ondersteunt zij cliënten die rouwen of zijn vastgelopen in hun rouw. Met een luisterend oor, een invoelend hart en concrete oefeningen en handvatten wil zij de client helpen om ruimte te creëren voor het persoonlijke verdriet en emoties die bij rouw zo vaak intens zijn of juist weggeduwd. Met een onbevooroordeelde blik kijkt zij samen met de cliënt wat hij/zij nodig heeft voor het verwerken, voor het omgaan met de emoties, voor het herstellen en voor de toekomst.

Ze begeleidt en behandelt graag (jong) volwassenen bij klachten hebben die te maken hebben met de levensfase waarin ze zich bevinden: het met zichzelf in de knoop zitten, niet meer weten welke keuzes ze moeten maken op het gebied van relatie(s) en werk, zich zorgen maken over de toekomst. Het helpen bij het leren verkrijgen van inzicht in zichzelf geeft de cliënt al gauw grip op het piekeren, malen, gevoelens van angst, machteloosheid en/of verdriet.

Voor mensen met over- en ondergewicht als gevolg van problematisch (emotioneel) eetgedrag verzorgt Ellen zowel individuele behandeltrajecten als groepen. Zij geeft een groep voor mensen met overgewicht. Zie www.slankwijs.nl

Ellen verzorgt diverse trainingen op het gebied van assertiviteit. Tot de mogelijkheden behoren incompany-trainingen voor assertiviteit of communicatie.

Haar wetenschappelijke onderzoekskwaliteiten als methodoloog gebruikt zij voor de verdergaande diagnostiek, ontwikkelingen en vernieuwingen op zorggebied.

Overzicht van probleemgebieden:

  • Aanpassingsproblematiek (verlies- en rouwverwerking)
  • Negatief zelfbeeld problematiek
  • Stemmingsklachten (somberheid, lusteloosheid, rusteloosheid)
  • Traumaverwerking m.b.v. EMDR (www.emdrcentrum.nl) en cognitieve gedragstherapie
  • (Partner)Relatieproblematiek
  • Sociale vaardigheid problematiek
  • Assertiviteitsproblematiek (verlegenheid, subassertief, impuls/agressie problematiek)
  • Eetproblematiek (onder- en overgewicht, o.a. groepstraining bij overgewicht en eetproblemen, zie www.slankwijs.nl)

Mw. drs. Ellen Labree-Kraaijenoord is psycholoog NIP, cognitief gedragstherapeut VGCT® en in het bezit van de aantekening psychodiagnostiek. Ze is sinds 2007 als zelfstandig psycholoog werkzaam. Zij is afgestudeerd in de afstudeerrichtingen Methoden en Technieken, Sociale-en Organisatiepsychologie en Klinische Psychologie. Zij heeft de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCT® afgerond. Zij is geregistreerd lid van diverse beroepsverenigingen (NVPA/RBCZ, NIP, VGCt) waardoor bij diverse zorgverzekeraars vergoeding plaatsvindt in de aanvullende verzekering (afhankelijk van polis). Voor vragen hierover kunt u Ellen mailen: ellen@curamentis.nl.
Lidmaatschappen beroepsverenigingen: NIP, NVPA,VGCt
Btw ID: NL002062595B93 / KvK nr: 27322214

Contact Info


mw. drs. W.J. Labree-Kraaijenoord
Kerkweg 2
2235 BC Valkenburg ZH
071-4013343
ellen@curamentis.nl