Charlotte Rijke-van der Boon

JannyMw. Drs. Charlotte Rijke-van der Boon is geboren in 1976 en is in 2000 afgestudeerd in de Klinische psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sindsdien als zelfstandig psycholoog werkzaam. Charlotte is psycholoog NIP, cognitief gedragstherapeut VGCT® en in het bezit van de aantekening psychodiagnostiek.

Zij is geregistreerd lid van diverse beroepsverenigingen waardoor bij diverse zorgverzekeraars vergoeding plaatsvindt in de aanvullende verzekering (afhankelijk van polis). Voor vragen hierover kunt u Charlotte mailen: charlotte@curamentis.nl Of zie voor meer informatie: www.NVPA.org.
Lidmaatschappen beroepsverenigingen: NIP, NVPA/ RBCZ, VGCt
Btw ID: NL002167956B19 / KvK nr: 27356027

Na haar studie heeft Charlotte diverse postdoctorale opleidingen gevolgd op het vlak van cognitieve gedragstherapie, schemagerichte therapie en EMDR.

Charlotte is met name gespecialiseerd in de behandeling van:

  • Angststoornissen (paniekstoornis met en zonder agorafobie, agorafobie, sociale fobie, specifieke fobie, gegeneraliseerde angststoornis, dwanggedachten en dwanghandelingen).
  • Traumaverwerking m.b.v. EMDR (www.emdr.nl)
  • Somatoforme stoornissen (hypochondrie, lichamelijk onverklaarde klachten).
  • Partnerrelatietherapie m.b.v. EFT (www.emotionallyfocusedtherapy.nl)

Bij de behandeling van klachten wordt een praktische, klachtgerichte manier van werken gehanteerd, gericht op het hier-en-nu. Daarnaast wordt therapie gegeven gericht op inzicht in onderliggende problematiek.

Contact Info


mw. drs C.H. Rijke-van der Boon
Kerkweg 2
2235BC  Valkenburg ZH
071-4013343
charlotte@curamentis.nl