José van der Meij

José Mw Drs. J.J. (José) van der Meij (1965) is afgestudeerd in de Klinische en Gezondheidspsychologie aan de universiteit Leiden. José is psycholoog NIP, cognitief gedragstherapeut VGCT® en in het bezit van de aantekening psychodiagnostiek.

Na haar studie heeft José diverse postdoctorale opleidingen gevolgd op het vlak van cognitieve gedragstherapie, schemagerichte therapie en EMDR.

José heeft zich met name gespecialiseerd in de behandeling van stressgerelateerde klachten (overspannenheid, burn-out) en heeft de opleiding tot stresscoach afgerond aan het Centrum voor Stress Management. Bij de behandeling van overspannenheid en burn-out werkt zij volgens de CSR-methode (www.csrcentrum.nl). Jose is tevens verbonden als partner aan het Centrum voor Stress Management.

Uitgangspunt van CSR is dat overspannenheid en burn-out het resultaat zijn van een (langdurig) proces van roofbouw. De klachten komen voort uit de psycho-fysiologische ontregeling die hierdoor ontstaat. Dat houdt in een ontregeling van zowel het lichaam als de geest. De behandeling richt zich daarom niet alleen op het gedrag, maar ook op het lichaam en de psyche. Het doel van de behandeling is lichamelijk en psychisch herstel, opbouw van vitaliteit en verbeterd zelfmanagement.

Naast de behandeling van bovengenoemde klachten heeft zij zich tevens gespecialiseerd in de behandeling van angststoornissen, depressieve klachten, somatoforme stoornissen (hypochondrie, lichamelijk onverklaarde klachten) en slaapproblemen. Bij de handeling van slaapproblemen komt meestal ook de behandeling van medicatieverslavingen, m.n. benzodiazepines, aan bod.

Bij de behandeling van klachten wordt een praktische, klachtgerichte manier van werken gehanteerd, gericht op het hier-en-nu. Daarnaast wordt therapie gegeven gericht op inzicht in onderliggende problematiek.

Tot slot heeft ook de medische psychologie haar interesse. Gedurende haar opleiding heeft José onderzoek gedaan naar angst voor hypoglycaemie bij diabetespatiënten (type I). Tevens was ze verbonden als psycholoog bij de stichting HELLP-syndroom, een patiëntenvereniging voor vrouwen met ernstige zwangerschapsvergiftiging en pré-eclampsie, waar ze onder meer medewerksters van de telefonische hulpdienst heeft begeleid.

Specialismen:

  • Stressgerelateerde klachten (overspannenheid, burn-out)
  • Angststoornissen
  • Depressieve stoornissen
  • Somatoforme stoornissen (hypochondrie, lichamelijk onverklaarde klachten)
  • Slaapproblemen
  • Medicatie-verslavingen
  • Negatief zelfbeeldproblematiek (o.a. subassertiviteit en faalangst)
  • Traumaverwerking m.b.v. EMDR (www.emdrcentrumnederland.nl)

Jose is sinds 2001 als zelfstandig gevestigd psycholoog werkzaam. Naast registratie als psycholoog NIP en registratie als cognitief-gedragstherapeut VGCT, is zij ook lid van het NVPA. Op basis van de NVPA registratie (RBCZ) worden de meeste behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering (afhankelijk van de polisvoorwaarden). Zie voor meer informatie: www.NVPA.org.

Btw ID: NL002057720B27
KvK nr:27354880

Contact Info


mw. drs J van der Meij
Kerkweg 2
2235 BC Valkenburg ZH
071-4013343
jose@curamentis.nl