Marjolein Post–Bergman

Marjolein Mw. drs. Marjolein Post–Bergman (1964) is in 1988 afgestudeerd aan de vakgroep ‘Klinische- en Gezondheidspsychologie’ van de Rijksuniversiteit van Leiden. Na haar werkzaamheden in de ouderenzorg is zij sinds 2000 als zelfstandig psycholoog werkzaam.

Marjolein is BIG-geregistreerd als GZ-psycholoog en werkt sinds 2014 contract-vrij. Vergoeding uit de Basiszorg is bij haar mogelijk bij verwijzing naar de basisGGZ door de huisarts.

Zij is lid van het NIP.
BIG-nummer: 79049658025
Btw ID: NL002062728B60 / KVK nr: 27331904

Sinds 2016 is zij zich gaan specialiseren in traumaverwerking. Zij werkt zowel met EMDR als met een nieuwe therapievorm Progressive Mental Alignement, PMA.

Korte toelichting over PMA, haar behandeltechniek.

Progressive Mental Alignement is ontwikkeld door Joop Korthuis.

PMA is een therapievorm die zich laat leiden door de nieuwste inzichten over hoe ons brein en lichaam herinneringen opslaan, coderen en verwerken.

In het normale dagelijks leven worden onze ervaringen dusdanig opgeslagen dat we ze weer kunnen herinneren. Als we zeer veel stress ervaren wordt er een overlevingsmechanisme actief waardoor de ervaring een bijzondere overlevingscode meekrijgt. Hier zijn we ons niet van bewust. Dit wordt de basis van onze overtuigingen.

Traumatische ervaringen kunnen zeer divers zijn, bijvoorbeeld: pesten, afgewezen worden, operatie op jonge leeftijd, scheiding van ouders, getuige zijn van ruzies, ongelukken, misbruik, verwaarlozing of ziekte. Deze niet correct gecodeerde gebeurtenissen blijven in het hier en nu hun invloed hebben zonder dat duidelijk is waar deze spanning vandaan komt. Dit leidt tot allerlei psychosomatische of medisch niet te verklaren lichamelijke klachten, flashbacks, herbelevingen en PTSS-klachten.

Door te beginnen vanuit klachten en lastige momenten in het heden kunnen deze gebeurtenissen worden herbeleefd en alsnog verwerkt. Lichamelijke klachten die het gevolg zijn van de voortdurende spanning blijken te verdwijnen. Deze techniek is zeker ook geschikt voor mensen die al jaren op zoek zijn naar ‘de oorzaak’ van hun vastlopen en herhalen van patronen in hun leven.

Voor aanvullende vragen of meer informatie over PMA kunt u marjolein mailen: marjolein@curamentis.nl

Contact Info


mw. drs M. Post–Bergman
Kerkweg 2
2235BC  Valkenburg ZH
071-4013343
marjolein@curamentis.nl